maanantai 24. kesäkuuta 2013

Terassimateriaalit: pihistä vai panosta?

Kuten toiseen blogiini päivitin, niin nyt on sitten rokit rokkailtu, mökkeilty netin saavuttamattomissa sekä kierretty välissä myös työhaastattelurumbat! Olen ollut koneelta poissa jo niin kauan, että eiköhän ole aika alkaa taas päivittää tänne kaikkia niitä ideoita, joita pääni suorastaan pursuaa! Toki raksallakin on ehtinyt tapahtua vaikka mitä, vaikka valmista ei tunnu edelleenkään tulevan oikein mistään. Tosin ovet ovat saapuneet, suurin osa kiintokalusteista on paikallaan, spotit ovat katoissa, joten kyllähän se valmiimmaksi tulee päivä päivältä. Vaikka välillä sitä kyllä todellakin epäilee... :)

Käsitellään vaikkapa ensin asia, josta väännetään ja jota mietitään nyt melkein päivittäin. Eli terassien materiaali. Minä henkilökohtaisesti olen haaveillut UPM-profideck- (tai vastaavasta materiaalista tehdystä) terassista jo siitä saakka, kun sen ensimmäisen kerran asuntomessuilla näin. Miksi ihmeessä sen vain pitää olla niin pirun kallista! Tiedän jo valmiiksi sen, että meidän käyttöön ei todellakaan sovi jokin sellainen materiaali, jota pitää joka kevät olla lakkaamassa tai käsittelemässä tms. Siksi huoltovapaa komposiitti olisi meille aivan täydellinen valinta. Kuitenkin terassia tulee niin monta neliötä (n.80m2 sisältäen sisäänkäynnin), että kustannus on melko suuri.

Vaihtoehtona olemme miettineet Lunawoodin lämpöpuuta, jonka pitäisi käsittelemättömänä harmaantua "kauniisti". Terassistamme haluamme nimenoman harmaan: tummanharmaa olisi paras, mutta ei vaalean harmaakaan huono olisi. Ongelmana vain on, ettemme ole harmaantunutta Lunawoodin terassia missään päässyt näkemään. On aika vaikea ostaa koko terassia tietämättä yhtään, että miltä se sitten joskus tulisi näyttämään. Itselle myös on melko vieras ajatus se, että koko terassi olisi aluksi, ties kuinka kauan, puunvärinen.

Onko kellään kokemuksia Lunawoodista? Niitä kovasti kaivattaisiin!

4 kommenttia:

  1. Jos budjetti ei kestä, sitten puuta. Mutta kyllähän se puinen vähän näyttää siltä kun auton ostossa on loppunut rahat, ja malliston kallein versio on varustettu peltivanteilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onhan se toki noinkin, kiitos kommentistasi! Lähinnä ehkä kysymys on valinnoista; mihin rahat haluaa näin lopussa laittaa. Moni kyllä suosittelee komposiittia, myöhemmin sitä tuskin tulee laitettua. Toiset taas eivät materiaalista pidä lainkaan, vaan moittivat sen muovista ulkonäköä. Ehkäpä kuitenkin vastustajat ovat yleensä niitä, jotka ovat puuhun tottuneet eivätkä muuta materiaalia hyväksy!

      Aivan uusimmassa Plazassa oli tosi hyvännäköinen puuterassi turkulaisen kivitalon pihassa. Tietäisi vaan, että mitä ihmettä se on! Tosin meidän tapauksessa sen jokavuotinen käsittely olisi edelleen se ongelma...

      Poista
  2. Nämä on varmaan sekä kustannus- että makuasioita, mutta olen rakentamisessa yleensäkin sitä mieltä että puuta ei mikään voita :). Mutta jos huoltovapaata vaihtoehtoa hakee, niin sitten puu ei varmaan ole se oikea vaihtoehto. Värin haalistumisen lisäksi puulla on helposti tapana myös tikkuuntua ellei sitä huolla millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Mä olen myös sitä mieltä, että hyvin laitettu ja pidetty puuterassi on kauniimpi kuin komposiitti. Jos kuitenkin sitä huoltaa laiskasti ja antaa maalin kulua (kuten meillä tulisi ihan varmasti käymään), on komposiitti kyllä siinä tapauksessa parempi.

      Kivitalon kanssa komposiitti tuntuu olevan jo niin tavallinen yhdistelmä, että niiden melkein ajattelee kuuluvan tyyliltään yhteen. Onneksi kuitenkin näkee myös hienoja puuterasseja modernien kivitalojen kanssa, jottei unohtuisi se, kuinka hyvin nekin yhteen sopivat! Meille vaan tuo yhdistelmä lienee tuhoontuomittu... :)

      Poista