maanantai 15. heinäkuuta 2013

Liian puhtaanvalkoista listaa

Olihan se arvattavissa, että jossain kohtaa tämä minun valkoisilla väreillä säätäminen menee ihan pieleen. Meillä puhtaanvalkoisilla sävyillä säätäminen kosahti pahiten listojen kanssa!

Valitsin puhtaanvalkoiset Malerin listat vertaamatta niitä sen kummemmin seinän väriin. Tiesin ainoastaan, että tavallinen tehdasvalkoinen on liian keltainen seinien sävyyn verrattuna. Lisäksi väliovet ovat tavallisia valkoisemmat Fenestran korkeakiiltoiset "lumi"-sävyn ovet. Nyt kävi kuitenkin niin, että puhtaanvalkoiset listat ovat aivan liian kylmänsävyiset seiniin ja oviin verrattuina ja taittavat jopa siniseen. Aiemmin niin puhtaanvalkoiset seinät ja ovet puolestaan näyttävät "sinertävien" listojen kanssa kermanvalkeilta. Eli kellertäviltä. EI EI JA EI!

Koin muutaman unettoman yön listoja pähkäillessä, mutta onneksi hain vertailtavaksi tavallisen, tehdasvalkoisen listan. Se puolestaan näytti ovien ja seinien kanssa siltä, että se olisi irroitettu jostain vanhasta ummehtuneesta talosta, jossa on tupakoitu sisällä viimeiset vuosikymmenet. Kahdesta huonosta vaihtoehdosta valitsimme sitten kuitenkin nämä (jo tilatut) puhtaanvalkoiset listat. Samoja listoja on käytetty lattialistoina sekä ovissa. Seuraavista kuvista voitte ehkä hieman nähdä ongelman ytimen... Täytyy vaan toivoa, että listat kellertyvät aikaa myöten (mielellään siis hyvin nopeasti!) tai että saisin jostain inspiraatiota ja hyviä hermoja aloittaa listojen maalausurakan. Ikkunat olivat peitettynä rappausurakan vuoksi ja voin rehellisesti sanoa, että listojen sinisyys ja muiden pintojen kellertävyys ovat vielä pahemmat luonnovalossa! 


Mitä tästä opimme? Kannattaa ilmeisesti kuunnella enemmän miehiä ja jättää naismainen kikkailu vähemmälle. Mutta minähän en tunnetusti opi ensimmäisellä kerralla... :)

5 kommenttia:

 1. millä värillä teillä olikaan seinät maalattu?
  Mä olen tilannut ikkunan pokat juurikin sillä malerin puhtaan valkoisen listan värillä NCS S 0500-N ja ajatus oli ottaa myös väliovet saman värisinä sekä odottamassa ois mallipurkki samaan sävyyn sävytettyä maalia seinille, onneksi vasta testimielessä... voihan elämä jos se onkin sinertävää... kiitos tuhannesti postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   En usko, että teille tulee mitään ongelmaa, kun kaikki on kerran samansävyistä. Noinhan meidänkin olisi pitänyt tehdä hitto vie! Mutta tyhmänä en tuota tajunnut ajoissa.

   Sinertävä vaikutelma nimittäin tulee lähinnä siitä, että muut pinnat ovat sittenkin "luonnonvalkeita" Malerin listan sävyyn verrattuna vaikkei sitä seinissä huomannut. Meillä seinät ovat Sadolinin light & space valkoinen, joka on samantyyppinen kuin Tikkurilan Lumi (muttei sittenkään aivan yhtä kylmän sävyinen). Ovet siis Fenestran "lumi", joka myös yrittää olla kiiltävä puhtaan valkea, muttei myöskään ole niin kylmä sävy kuin tuo NCS S 0500-N. Eli ei hätää! Ei teillä pinnat sinerrä ellei kaverina ole kellertävää pintaa!

   Poista
 2. pakko vielä palata tähän lista-aiheeseen... tilasimme siis karmit malerin antaman puhtaanvalkoisen listavärin mukaan, pyysin myös Tikkurilasta vastaavan malliliuskan ko. värille, sekä sävytimme testierän maalia NCS värikoodilla...mikä olisikaan voinut mennä pieleen, no tietysti malerin lista, PRKL!

  Ikkunan karmit ovat aivan ihanat, täysin sama sävy kuin tikkurilan värimallissa sekä maalissa, mutta listat loistavat erivärisenä, loistavan valkoisena. Ja malerilta saamani kommentti:"Niin se ongelma tuossa puhtaan valkoisen kohdalla on se, että tuo on siis mel kalvo mikä meillä on, eli se ei siis ole maali. Joten siihen ei suoraan löydy juuri oikeaa maalisävyä, tuo kaava mitä meillä on lähinnä käytetty paikkamaalina tuohon, on hakemalla haettu vain lähinnä siihen sopiva. Kieltämättä näyttää aika erille tuossa kuvassa, minkä laitoit, ilmeisesti johtunee siitä, että se on tosiaan puupinnalla siinä ja kun me on tosiaan käytetty tuota vain paikkamaaliksi tuohon mel kalvoon."

  Suurimmaksi haasteeksi nyt tulee löytää/teettää oikean väriset listat, Maler kyllä ne tekisi jos määrä olisi +100m / listalaatu, jalkalistaa voisi tullakkin, mutta ovien peitelistaa ei :(

  Onko muilla lukijoilla vinkkiä mistä voisi saada listat omalla värillä? itse en ala niitä maalaamaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Vaikka kaikki on etukäteen mietitty, niin siltikin tulee ylläreitä. Niin ärsyttävää!

   Toi listan "kalvo" kieltämättä selittää monta asiaa. Listan pinta nimittäin taittaa valoa ihan erillä lailla kuin mikään maalattu pinta. Pinta on jotenkin "muovimainen". Voisko olla kätevintä ostaa puulistaa ja maalauttaa ne etukäteen jossain maalaamossa? Jos suostuvat järkevään hintaan...

   Poista
 3. Meillä vastaavaa urakkaa tällä hetkellä menossa. Hienolta näyttää ja etenee projektinne! Ongelmilta ei vältytä varmaan kukaan mutta teillä ne onneksi ovat olleet pieniä. Voimaa projektiin, loppusuoralla kuitenkin :)
  Meitä voi seurata www.kivitalourakointi.fi. Perästä tullaan toivottavasti. :))

  VastaaPoista