torstai 25. heinäkuuta 2013

Pihakiveystä ja kivilaattaa metsästämässä!

Olemme nyt päättäneet, että terassit ja parveke tulee UPM:n Profi Deckiä (tai jotain vastaavaa). Teemme kuitenkin tänä syksynä ainoastaan parvekkeen sekä "lippojen" alle jäävät terassit ja jätämme lopputerassien teon ensi kesään. Syitä on kaksi: Teemme vasta ensi kesänä takapihalle ulkorakennuksen/varaston ja jätämme siksi kulkutilaa raskaammalle kalustolle. Iso terassi blokkaisi kulun takapihalle melko tehokkaasti... Toinen syy on se, ettei kustannus tunnu niin valtavalta kun sen jakaa kahteen eri osaan! "Toiveajattelua" joku varmaan sanoo...

Päätimme, että liittymä ja autokatos laitetaan simppeleillä tummanharmailla/mustilla pihakivillä, esimerkiksi jollain tällaisilla:

Lakka Citylaatta

Lammi Kotilaatta
Jalankulkuväylään voi laittaa jotain pienta kuviointia tai erottaa niitä pienemmällä laatalla, mutta tarkoitus on olla kikkailematta ja käyttää vaan yksinkertaista ja simppeliä neliölaattaa. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut meidän sisäänkäynti, joka nousee noin askelman verran muusta kivetyksestä. Emme nimittäin sittenkään halua tehdä sitä Profideckistä vaan jostain kivestä. Esimerkiksi jotain tämän tyylistä:

Himalaja-laatta (Kivapiha.com)

Flagstone black (Kaakelikeskus.fi)
En kuitenkaan halua liian epämääräistä liuskekiveä enkä myöskään yhtä karua laattaa kuin pihakivet sisäänkäyntiimme. Muistan nähneeni esimerkiksi viime vuoden asuntomessuilla Tampereella montakin ihanaa sisäänkäyntiä, joissa oli käytetty kivilaattaa, mutta onko minulla niistä kuvia? Ei. Entä tietoa mitä materiaalia ne olivat? No ei tietenkään. Meidän on ehkä pakko lähteä hakemaan inspiraatiota tämän vuoden asuntomessuille vaikka muuten sinne ei suurta tarvetta olisi ollut lähteäkään.

Tässä vielä muistin virkistämiseksi jo vanha kuva talosta. Nyt se nimittäin näyttää rappauksen myötä aivan erilaiselta!


Pihakivetys tulee siis melkein koko etupihaan ja autokatokseen. Asuinrakennuksen ja autokatos/varaston välissä kulkeva käytävänpätkä tulee samalla kiveyksella, mutta väliin voisi ehkä sommitella jonkin raidan tms. elävöittämään muuten yksinkertaista kiveystä. Sisäänkäynnin "terassi" tulisi puolestaan etummaisesta tolpasta kuraeteiseen rajoittuvaan seinään, eli seinään, joka on toisen tolpan takana. Onko teillä vinkkejä tai kuvia hienoista sisäänkäynneistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti