lauantai 1. kesäkuuta 2013

Vielä liesituulettimesta

Meillä sairastetaan oikein urakalla. :( Tosi tympeää varsinkin kun pikkuiset on kipeitä, mutta ei tietenkään itsekään ole vedossa kun viikkokaupalla nenä vuotaa, kurkku on kipeä ja yskii niin, että keuhkot repeää. Ja tämä vaan kestää ja kestää!

En ole itse oikein päässyt raksalla käymään kuin muutaman kerran tällä viikolla. Kaikkea pientä on taas tehty mutta mikään ei näytä tulevan valmiiksi. Liukuovia olivat kalusteasentajat laittamassa paikoilleen, mutta kaikki kiinteät kalusteet eivät vieläkään ole paikoillaan. Loppuosaa odotetaan siis tehtaalta saapuvaksi.

Yritän päivitellä taas vähän ahkerammin jos vaikka tänään tai huomenna pääsisin kuvaamaan.

Mutta tiedättekös, mikä kuvassa on? Se on katolle asennettava liesikuvun huippuimuri! Ei hätää, en minäkään tiennyt koko kapistuksen olemassaolosta ennen rakentamista... :) Jos ilmanvaihto on koneellinen, niin kuin nykyisin täytyy olla, niin huippari tarvitaan tai vastaavasti moottirillinen liesituuletin. Huipparin etuna on, että sen kautta ruuan käry johdetaan suoraan ulos ja se on hiljaisempi.

Kattoon asennettavan liesikuvun valinnasta olen muuten kirjoittanut oman postauksen, joka löytyy täältä. Meille tuli pieni ylläri siinä, että kattoonasennettaviin liesituulettimiin olisi pitänyt johtaa 16 cm:n poistoputki. Meillä putki on läpimitaltaan 12 cm, joka onkin yleisin Suomessa käytettävä mitta. Kaiken lisäksi meillä kyseinen poistoputki tekee neljä kulmaa matkalla liesituulettimesta katolle! Valittujen mallien soveltuvuutta selviteltiin viikkokausia sekä myyjän ja maahantuojan että ilmastoinnin asiantuntijan kanssa. Heiltä tuli, kuten arvata saattaa, välillä ristiriitaisiakin ohjeita. Tosin yllättävää on, että myyjä oli sieltä varovaisimmasta päästä! Tosin hän on meidän tuttu, joten varsin rehellisesti hän tuntui asiaa selvittävän.

Mihin lopputulokseen sitten päädyimme? No aivan samaan kuin viimeksikin, eli päädyimme tilaamaan Savon Capan. Jos imuteho ei riitä, niin vaihdetaan sitten huippari sellaiseen, että varmaan imee verhotkin seinistä! :) Vakavasti ottaen tuo ilmanpoisto ja korvausilma eivät ole aivan yksinkertaisia asioita, koska kova imu vaatii enemmän korvausilmaa. Ne ovat kuitenkin asioita, joista minä en tiedä mitään. Sen kuitenkin tiesin, että tämän Savon Capa -liesituulettimen halusin ja se meille tuleekin! Toivottavasti vielä toimiikin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti