maanantai 15. huhtikuuta 2013

Mikä portaille pinnaksi?

Eilisen verhopohdinnan lisäksi yksi vielä suurempi ongelmakohta: meidän portaikko! Mitä ihmettä niihin laittaa pinnoitteeksi? Meillähän on paikallavaletut betoniportaat, joista alla on yläkerrasta päin otettu kuva. Taaskaan ei ole paras mahdollinen kuva, mutta ehkäpä selkeyttää jotain.



Kaiteiksi tulee Steel Pron lasikaiteet. Tässä niistä esimerkkikuva, joka on heidän sivuiltaan lainattu. Meilläkään ei pystytä lasia enää lattiaan upottamaan, mutta kehikko on kuvasta poiketen metallinen.



Jos muuta ei keksitä, niin sitten pinta on samaa parkettia, jota meille muuallekin tulee. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että vaaleaan portaikkoon lasin seuraksi olisi kivempi laittaa jokin muu materiaali. Laatta olisi parempi vaihtoehto, mutta sitäkään ei haluttaisi laittaa kuin askelmiin, ei rapun etureunaan. Laatan käytössä mietityttää se, minkälainen jäljestä tulee ja minkälaisiksi esimerkiksi laatan ja seinän saumakohta tulee. Tietenkin myös se, miltä se jalan alla tuntuu ja miten liukas se on.

Väriksi haluttaisiin varmaankin vaalean harmaa. Vitivalkoista, mattaa lattialaattaa kun kuulemma ei olemassakaan, vaan sävyt ovat enemmän luonnonvalkoisia. Alakerran kylpy- ja kodinhoitohuoneessa sekä vessassa on siis tummaa lattialaattaa, mutta tähän portaikkoon ei niin tumma haluta laittaa. Todella vähän tuntuu olevan laattavaihtoehtoja portaisiin eikä hyviä ideakuviakaan tunnu netistä löytyvän varsinkaan vaalealla laatalla! Ehkäpä en vain ole osannut etsiä tarpeeksi. Eli ei muuta kuin jatketaanpa taas googlailua... :)

7 kommenttia:

  1. Porraspohdinnat, juu menee kyllä siihen samaan vaikeaan kastiin veerhopohdintojen kanssa. Me muutimme mieltämme vielä senkin jälkeen, kun portaat oli jo tilattu... Ja meillähän piti tulle betoniportaat, mutta tuli puuportaat. Lopulta portaista tuli lasikaiteiset valkolakatuilla tammiaskelmilla. Ja ovat kyllä meille ihan täydelliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mä vasta yhdistin sinut ja blogisi, ja lisäsin sen lukulistaani. Olen siellä sen verran usein käynyt! Aivan upea talo teille tulee (ja aika paljon samoja juttuja ollaan tosiaan pohdittu...) :)

      Meillä on portaiden alla vessa, siksi betoniportaat olivat ainoat mahdolliset. Mutta aiheuttaa harmaita hiuksia siinä mielessä, että rappusista on vaikea saada kevyen ja "hengittävän" oloisia, kun portaikko on niin suljettu tila vaikka yläosan yläjuoksu lasia tuleekin. Noh, pohdinta jatkukoon tämänkin osalta...

      Poista
    2. Meillä on portaiden alla komero eli myöskin suljettu tila. Nuo lasikaiteet tuovat tosi kivasti ilmavuutta. Ihan vastasti teillekin tulee kevyen ja hengittävän oloiset :).

      Poista
    3. Toivotaan! Odottelen mallilaattaa saapuvaksi ja pähkäilen sitä laitetaanko reunaan metallilista vai sitten pientä mosaiikkilaattaa. Olispa ainakin erilainen mosaiikkilaatalla toteutettuna... :)

      Poista
  2. meillä oli edellisessä talossa betoniportaat jossa askelmat laatoitettiin ja otsa maalattiin valkoiseksi, toimi :)
    jos haluat voin lähettää sinulle kuvan... jos laitat mailiosoitteesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin olis kiva nähdä kuva niistä!

      Sähköposti on palaute.mariia@gmail.com

      Kiitos paljon kun viitsit auttaa!

      Poista
  3. laitoin sinulle mailia :)

    VastaaPoista