lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ulkokuvia talosta

Miehen ollessa "työmatkalla" Levillä, kävimme äitini ja lasten kanssa tänään kävellen tontilla. Yksi monista tulevan kotimme hyvistä puolista on kävelyetäisyys mummulasta, tosin etäisyys vastaa kävellen jonkinasteista urheilusuoritusta... Mutta kuitenkin! Näin kahden lapsen vanhempina on hienoa, että potentiaalinen lapsenvahti on lähellä, muttei aivan vieressä kuitenkaan. Otin tänään samalla muutaman kuvan pihalta, koska yleisön pyynnöstä ulkokuvia on talosta toivottu. Niitä on aiemmissa postauksissa ollut jonkin verran, eikä tilanne ole paljoa siitä muuttunut, mutta tässä tämä meidän tuleva kotimme siis on! Kahdessa ensimmäisessä kuvassa ovat mukana äitini sekä pojat. Pienempi tosin makoilee tyytyväisenä rattaissa.

Ensimmäisissä kuvissa kuvaussuunta tieltä, eli suurin piirtein lännestä. Talon oikeanpuoleinen pääty antaa suurin piirtein etelään, takapiha itään. Oikealle puolelle tulevat naapurit ovat parinkymmenen metrin päässä, eli onneksi etelään ja ilta-aurinkoon saadaan ihan mukavasti pihaa ja terassia. Yritän saada asemakuvan tänne jossain vaiheessa, se selkiyttänee talon asettumista. Pahoittelut kaaoksesta, täytyisi käydä siivoamassa pihaa pikimmiten.



Ja huomaatte varmaan sen negatiivisen asian meidän tontista: takana pienen metsän takana törröttää masto, joka ei niin kauhean kauniilta näytä. Yllättävän vähän se käytännössä häiritsee, koska sisältä sitä ei näe. Mutta kivempi tietty olisi, jos sitä ei olisi. Noh, onpahan hyvä maastomerkki meitä etsiville: seuratkaa vain mastoa, niin törmäätte meidän kotiin! :) Muuten tontti on mukavan kokoinen: reilut 1500m2. Tosin tontti on typerän muotoinen, koska se on paljon leveämpi tien puolelta kuin metsän puolelta. Siksi talo on aseteltu juuri noin ja siksi meillä oli arkkitehti (Antti Talvitie) taloa piitämässä.




Tässä kuva takapuolelta. Valitettavasti lunta on takapihalla niin paljon, etten sinne viitsinyt lähteä rämpimään ja kuva on sen vuoksi läheltä otettu. Eikä vihreä pressu ole kaikkein kaunein myöskään... Varmaan mietitte, että mikä ihme sen funktio on, koska se on vain yhdeltä suunnalta kiinnitetty. Ihan samaa mietin tänään itsekin!


Tämä ruokailutilan ikkunanurkka on ehkäpä mun lempparikohta meidän talosta. Vasemmalla on siis tavalliset ikkunat ja oikealla puolella Schuco-liukuovi, eli lasiseinä tulee avautumaan puoleen väliin, joten tulevalle terassille on sisältä mukavan iso ja ilmava kulkutie.








Tässä aiemmin otettuja kuvia ulkoa (näkymä pohjoisesta):


Vasemmanpuoleinen (pohjoisen suunnan) naapuri on meillä ihan vieressä, mutta sinne ei ollut tarvetta jättää tilaa samoin kuin muihin suuntiin oli.

Seuraavaksi asiaa takan valinnasta, joka edelleen on ihan vaiheessa. Tai ei IHAN vaiheessa, mutta kuitenkin. Paikallinen yrittäjä ja muuraaja myy Sparthermia Stuvin asemasta, joten varmaan valintamme onkin sittenkin Spartherm. Mutta onko valinta läpiluukullinen (ja minkä kokoinen) vai kolmeen suuntaan näyttävä tulipesä, siinäpä pulmat. Kiertoilmatakka meille nyt kuitenkin tulee, se sentään on päätetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti