maanantai 22. huhtikuuta 2013

Supi Arcticia saunaan!

Jo kuukausia sitten Hartmanin sisustussuunnittelijalta tuli laattojen valinnan yhteydessä ehdotus saunan seinien ja katon (sekä kylppärin katon) käsittelemisestä Supi Arctic -saunasuojalla. Hänen kanssaan tuli puhetta siitä, että haluaisimme saunaan jonkin verran tummaa pintaa, ja hän ehdotti kyseistä Tikkurilan tuotetta. Supi Arctic on läpikuultavaa ja siinä on mukana helmiäistä, joka kimmeltää kivasti. Kimmellys ei kuitenkaan ole mitään superglitterblingblingiä! :)

Me valitsimme samaisen henkilön suosituksen mukaisesti käsiteltäväksi paneeliksi ihan vain kuusipaneelia, joka on paljon edullisempaa kuin moni muu saunassa käytettävä materiaali (esim. haapa tai leppä). Paneelihan käsitellään melkein piiloon, joten kovin "hienoa" sen ei tarvitse olla. Kääntöpuolena on tietenkin se, että kuusessa on paljon oksia, jotka läpikuultavan tuotteen alta kuultavat läpi. Lisäksi paneeli on karheampaa toisista kohdista kuin toisista, jolloin tuotteen tarttuvuus ja siten peittävyys vaihtelevat hieman. Meitä se ei haittaa, vaan puun luonne saakin alta kuultaa, mutta tasaisemman pinnan haluavalle suosittelisin jotain vähemmän kirjavaa paneelia pohjalle.

Meitä onneksi ohjeistettiin, että paneelit tulee maalauksen jälkeen säilyttää pinossa ja laittaa ne mielellään kiinni muutaman päivän sisään. Kuusipaneeli on erityisen ihastunut kiertymään ja vääntymään käsiteltynä, jolloin niitä on vaikea saada enää suorana seinään. Ainakaan kuulemma viikkoja niitä ei kannata säilöä käsiteltyinä! Meillä paneelit olivat viikonlopun yli pinoissaan, eivätkä onneksi olleet kiertyneet.

Sävynä meillä on tummanharmaa Kemi, paneelit on näissä kuvissa käsitelty kerran ja maalia on laimennettu puoleen. Kuvissa ei ehkä näe kunnolla, että jälki on vähän läikikäs eikä aivan niin tumma kuin olisimme halunneet, joten paneelit käsitellään vielä paikoilleen asennettuna toistamiseen. Luulen, että jos laimennus olisi ollut esim. 20%, niin toista käsittelyä ei välttämättä tarvitsisi. Mutta tykkään jäljestä jo nyt!


Kuvat on kännykällä otettuja, joten kauhean tarkkoja ne valitettavasti eivät ole. Lisäksi kellertävä työmaahalogeeni tekee värille vähän kummia, mutta kyllä luonnossakin puun väri vielä läpi hieman näkyy.





Tässä vielä Tikkurilan sivuilta otettu malli tuotteesta ja sävystä. Näin intensiivisen pinnan aikaansaamiseksi taidettaisiin vaatia aika monta käsittelyä...
Supi Arctic Kemi (tikkurila.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti