sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hanaa!

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille, mummoille ja varaäideille! Meillä meni sunnuntai ilman ajatustakaan käydä raksalla, mikä oli ihan virkistävää, mutta toisaalta enpä saanut teille lupaamiani kuvia kiintokaluisteista. Ne tulevat kuitenkin lähipäivinä, lupaan!

Sen sijaan jaan teille hieman hanapohdintoja! Mieheni entisessä asunnossa oli Hansgrohen hanat, joihin olimme niin ulkonäöllisesti kuin toiminnalisesti tyytyväisiä. Monet putkimiehet sanovat, että Hansgrohe on paljon laadukkaampi ja kestävämpi kuin Oras. Suurin syy on siinä, että Hansgrohen osat ovat metallia eikä muovia käytetä lainkaan kuten Oraksessa. Henkilökohtaisesti kyllä tunnen joka kerta keskisuuren piston sydämessäni silloin kun jätän kotimaisen tuotteen valitsematta, koska arvostan suomalaista työtä ja toivon vastaisuudessakin, että Suomessa voitaisiin tuottaa korkealaatuisia tuotteita.

Mutta asiaan! Suurimmat pohdintamme hanoihin liittyen on vessojen ja kylpyhuoneiden käsienpesualtaiden hanat. Malli on oikeastaan valittuna, vielä pitäisi vain päättää, että mihin kaikkiin tiloihin tulee kosketusvapaa hana. Alakerrassahan WC on erillinen eikä alakerrassa ole makuuhuoneita, eli siihen tilaan kosketusvapaa hana tulee ainakin, koska muuta käyttöä kuin käsien pesu en hanalle keksi. Yläkerran vessoissahan (2 kpl) on myös suihkut, joten ovatko ne sitten kylpyhuoneita? :) Oli miten oli, niihin vielä mietin, että onko perinteinen hana kuitenkin järkevämpi. Ainakin vanhempien makkarien yhteydessä olevaan kylppäriin on perinteinen varmaan ihan järkevä, koska se tulee olemaan ainakin itselleni käsien pesun ohessa kasvojen pesuun, jolloin automaattihana ei varmaan ole järkevin. Vielä on mietinnässä yläkerran toinen kylppäri, että kumpi sinne laitetaan. Se tulee pääasiassa olemaan poikien käytössä sitten joskus kun he ovat vanhempia.

Vessojen hanoiksi meille todennököisesti tulee Hansgrohen Focus. Sen simppeli ulkonäkö on alkanut miellyttämään enemmän kuin Talis, joka meillä oli aiemmassa asunnossamme. Varsinkin automaattihanana Focus on hieno. Toisaalta Taliksen hyvänä puolena on se, että ohuempi muotoilu pysyy puhtaamman näköisenä kuin Focus, jossa on leveämpi kosketuspinta-ala normaaleissa hanoissa. Eli mitä leveämpi, sen enemmän sormenjälkiä! Ja hyvältähän Taliskin näyttää! Alla kuvat hanoista, vasemmalla kosketusvapaa Focus, keskellä tavallinen Focus ja oikealla tavallinen Talis.



Kosketusvapaista hanoista sen verran, että niitä saa sekä verkkovirralla että paristoilla toimivia. Meillä on jo sähkösuunnittelussa tehty varaus näille sähkökäyttöisille hanoille ja niille on laitettu pistorasiat kalusteen sisään. Jos sitä ei ole osannut ottaa huomioon, niin ei hätää! Paristokäyttöiset ovat kuulemma varsin toimivia nekin, eikä paristoja tarvitse yhtenään olla vaihtamassa ainakaan kotikäytössä.

Suihkuja emme sen sijaan enää paljoa pohdi, nyt kysymys on enää hintapolitiikasta. Alakerran kylpyhuoneeseen tulee kaksi suihkua vierekkäin, malli on Hansgrohe Raindance Select E 360 tai E 300. Yläkerran kahteen kylppäriin tulee sitten jokin perusmalli, esimerkiksi Raindance Select S 240. Noissa kahdessa ensimmäisessä mallissa (E 360 ja E 300) on tosi hyvää se, että sekoittaja toimii samalla hyllynä! Hylly muuten on todellisuudessa paljon tilavampi kuin mitä kuvista näkyy. Meillä ei saanut seinään tehtyä syvennystä pulloille ja purnukoille (koska väliseinän kivi on niin ohutta, emmekä tarpeeksi aikaisin asiaa ajatelleet), joten tuo on meille tosi hyvä juttu. Nyt ylimääräisiä hyllyjä ei tarvitse seinään reikiä.



Keittiön  hanan kohdalla oli myös mietinnässä se, tulisiko siihen kosketusvapaa hana vai ei. Kosketusvapaa olisi aivan ideaali käsien pesuun silloin, kun kummatkin kädet ovat vaikkapa taikinassa, eikä sitä haluaisi joka paikkaan töhrätä. Mietittiin kuitenkin, että kosketusvapaa ei välttämättä ole niin kiva esimerkiksi silloin, kun haluaa täyttää juomalasia, laskea vaan vähän vettä astiaan tai täyttää kattila vedellä kokonaan. Eli se voisi pidemmän päälle tuntua kömpelöltä keittiössä. Ideaalihan varmaan olisi, että olisi kaksi eri hanaa, kuten nykyisin monesti laitetaan. Meillä kuitenkin on vain yksi, ja siihen ajattelimme esimerkiksi Hansgrohen Talis S DN 15 -mallia. Tuota irroitettavaa letkua on muutama ystäväni kehunut, itselläni ei siitä vielä ole kokemuksia.


Tällaisia pohdintoja tällä erää! Yritän päästä ottamaan pikimmiten kuvia kiintokalusteista, jotta saan nekin tänne päivitettyä. Lisäksi tulossa on juttua ainakin parketin asennuksesta, takan lopullisesta ulkonäöstä, saunasta, kodinkoneista... Eli pysykäähän taajuudella!

Oikein hyvää kesäisen viikon alkua!

3 kommenttia:

  1. Mekin pohdimme kosketusvapaata hanaa keittiössä ja vaikka siinä olisi ollut hyvät puolensa, niin päädyimme tavalliseen. Ainakin meidän kylppärin kosketusvapaasta hanasta tulee kovalla voimalla vettä ja sitä menee aina vähän hukkaan. Lisäksi lämpötila täytyy siinäkin erikseen säätää, joten keittiössä olisi hankala. Kylppärissähän tuo ei haittaa, kun lähinnä sitä lämmintä vettä kuitenkin halutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kommenttisi vahvisti sen, että samoja asioita muutkin ovat pohtineet. Juuri tuota olen miettinyt, että keittiössä täytyy kuitenkin nopeasti saada kylmää ja lämmintä, joten siellä kosketusvapaa voisi olla hankala. Tuota hukkaan menevää osuutta en tullut ajatelleeksi, mutta tarkemmin ajateltuna niinhän se on. Toisaalta meidän pienet pojat varmaan läträisivät mielellään vettä vielä monta vuotta käsien pesun (ja kaiken muunkin pesun yhteydessä), joten meillä automaattihana toivottavasti on oikeasti vettä säästävä ratkaisu. :)

      Poista
  2. www.athousehold.com is one supplier of the kitchen and bathroom series products,including the sink,faucet(tap),air fryer,blender,meat grinder,coffee machine(coffee maker),shower,bathroom cabinet,Vacuum cleaner, hand dryer,kitchen lamp,bathroom lamp,etc.Products are qualified ,OEM service is acceptable,if you are interested in the business of those products, you can visit our website for more details or contact us directly via email jackchen@athousehold.com
    Thank you and have the nice day.



    Best Regards



    Jack Chen
    Sales Manager
    Nantong At Household Co.,Limited
    E-mail: jackchen@athousehold.com
    sales@athousehold.com
    Skype: athousehold
    Website: www.athousehold.com

    VastaaPoista