perjantai 24. toukokuuta 2013

Parkettia, parkettia!

Lupasin päivitystä parketeista, tässä se tulee!

Meille tuli siis Upofloorin valkolakattua tammea 188 leveänä, eli Nature Kartano Marble Matt taitaa olla oikea nimi. Kuten mainittu, lattia on kakkoslaatua ja varmaan siksi tuotteen nimi on jotain muuta. "DuoWood" viitannee kakkoslaatuun, jota ei haluta Upofloorin tai Karelian brändillä myydä.



Kakkoslaatu tarkoittaa, että paketeissa osa tuotteista oli virheellisiä. Viat olivat joko värivirheitä (eli lähinnä tummempaa kuin muut), länttejä tai tahroja, viiltoja tai vaikkapa murtunut pontinpala. Osa tuotteista olivat aivan kunnollisia ja osasta sai pienen palan leikkaamalla ihan priimaa. Värivirheet olivat sitten eri juttu... Kaikkia ei millään näe asennuksen yhteydessä, vaan vasta lattiassa tummemman kappaleen huomaa kun vaaleampia kappaleita on ympärillä. Seuraavassa kuvia viallisista kappaleista.

Ihmeellistä "raitaa"

Lakkauksessa viilto (joka on meillä merkattu kynällä)

Pontti haljennut

Keskimmäinen tummempi, muttei muuten viallinen

Suuri osa oli aivan kunnollista, mutta haasteita tosiaan riitti värisävyjen valinnassa. Lattiaan tuli valittua vaaleimmat, minkä vuoksi hukkaan meni jonkin verran aivan käypää tavaraa, joka ainoastaan oli tummempaa. Olisi ollut järkevää laittaa muutamaan makuuhuoneiseen tummempaa kautta linjan, jolloin värierot eivät olisi pompanneet silmään niin selvästi. Toisaalta kun lattiapintaa on paljon, ei värierot sieltä hirveästi loppujen lopuksi näy.

Alla olevassa kuvassa keittiön yksi seinä ja siinä muutama tummempi kappale.

Tuohon seinälle on kyllä jo tullut keittiön kaapit, joten toinen tummista on piilossa eikä toinen enää niin vahvasti pistä silmään. Seuraavassa vielä kuvia koko lattiasta. Osaan kuvista kyllä ottaa valo niin, ettei paljon erottaisi, vaikka lattiassa olisi kuinka tummia yksilöitä tahansa seassa. :)


Ruokailutilan lattia, taustalla Schuco-liukuovi





Edellinen kuva näyttää lähinnä sen, miksi on hyvä suojata lattia heti sen asennuksen jälkeen. Muutama päivä pölyä ja liikennettä, ja se näyttää tältä!

Selasin viime kesänä puhelimella räpsittyjä kuvia asuntomessuilta, jolloin otin kuvia kaikesta mahdollisesta "kivasta". Seuraava kuva on yksi niistä (juuri nyt en valitettavasti muista mistä kohteesta tuo on). Siinä näkee, että ykköslaadussakin on kirjavuutta, koska leveä mitta ja oikea puu on yhdistelmä, josta ei saa ainoastaan lakkaamalla tasaväristä millään. Kuvassa oleva Karelian Tammi Story on tosin lähtökohtaisesti jo tummempi kuin meidän parketti. Mutta kaunis tämäkin!


Kaiken säätämisen ja hammasten kiristyksen jälkeen olen kyllä todella tyytyväinen meidän lattiaan, eivätkä tummemmat ylläritkään enää kovin paljoa häiritse. Tummimmat otettiin pois, mutta osa niistä eksyi mukaan. Hukkaa meille tuli kaiken kaikkiaan reilu 15 %, mikä on tietty melko paljon. Päätimmekin käyttää osan niistä hyväksi ja laittaa sittenkin portaiden askelmat hukkapaloilla. Niistä kerron sitten myöhemmin! Isäni kunnostaa myös kesämökkiä, ja sinne päätyy myös osa parketista. Näinollen hukkaa ei tullut siis juuri lainkaan! :) Hintahan oli, kuten mainittu, yli 30 % halvempaa kuin ykköslaatu. Tosin työhön meni hieman enemmän aikaa, muttei sanottavasti. Paketteja oli aina pari-kolme auki, joista sitten valittiin muutama kappale kerralla. Tietenkin jokainen piti myös tarkastaa etukäteen mahdollisten  vikojen varalta.

Ruokailutila ja keittiö




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti