lauantai 4. toukokuuta 2013

Vastoinkäymisiä

Parketin laitto ei ole mennyt putkeen. Meillähän on kakkoslaatua, josta hukkaa on ennustettu menevän n. 10-15%. Silti se tulisi paljon halvemmaksi. Noh, meillä raksamiehet on valkanneet parhaat päältä YLÄKERTAAN ja mm. vaatehuone, johon tulee paljon kiintokalusteita, on laitettu ihan priimaa. Samoin kuin kaappien alustat jne. Nyt paskimmat kappaleet on säästetty alakerran jäljellä oleviin tiloihin, joten käytännössä niitä ei voi käyttää. Onneksi alakerrasta on melkein puolet jo laitettu, mutta silti hukkaa meillä tuli noin 20%! Taidetaan siis kuitenkin laittaa portaat myös parketilla että saadaan hukkaa käytettyä jotenkin hyväksi. Niissä esim. sävyerot eivät näy niin hyvin, koska askelmat ovat eri tasoissa. Ehkä voimme kuitenkin laittaa alakerran työhuoneen tummemmilla kappaleilla, vaikka se ei niin kovin nättiä ole, ja tilata priimaa olohuoneeseen.

Tämä ei suinkaan ollut tämän viikonlopun suurin vastoinkäyminen. Me luulimme, että suurin sähköihin liittyvä ongelma on muutama betonilla täyttynyt rasia (josta toisesta kuva alla), nimittäin nettikaapeli työhuoneessa ja kaiutinjohto olohuoneessa. Onhan kurja, jos ne eivät toimisi vaikka ne rapsutetaan puhtaaksi ja kaapeli kaivetaan esiin. Varsinkin työhuoneessa olisi ehkä hyvä olla nettikaapeli toiminnassa...  Kuvassa laitimmainen rasia oikealla on ATK-kaapeli, ja siis betonin peitossa. Pahempi tilanne oli olohuoneen kaiutinpiuhalla, josta ei kuvaa ole.

No, eihän tuo ollutkaan suuri ongelma, nimittäin olihan siellä paljon suurempikin pommi! Nimittäin keittiön yhtä syöttökaapelia ei löydy. Kyseessä on seinä, johon tulee jääkaappi, pakastin, mikro ja uuni. Eli sähkö olisi jokseenkin tarpeellinen. Ja keittiöasentajat tulevat maanantaina tai tiistaina. Joko kaapeli on jäänyt lähipistorasiaan ja seinää on piikattava aika paljon. Jos kaapelia ei sieltä löydy... En viitsi enkä osaa edes ajatella miten sitten toimitaan!


Pieniä ongelmiahan nämä ovat, ymmärrän sen kyllä. Mutta vit... harmittaahan nämä! Jotenkin meillä on mieheni kanssa ollut sellainen olo, että varmasti tulee vielä loppua kohden joku suuri katastrofi, koska sellaista ei vielä ole tullut. Lukuisia pieniä kyllä... Toivottavasti nämä pienet ovat kerryttäneet takapakkien summaa, eikä sitä valtaisaa iskua tulisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti