keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Palo-ovia, väliovia, rumia ovia, hienoja ovia...

Mainitsin jossain aiemmassa postauksessa, kuinka vaikeaa on löytää EI15-paloluokan ovea ulko-oveksi, joka täyttäisi meidän vaatimukset. Tai siis suuria vaatimuksia meillä ei edes ollut! Olisimme halunneet MODERNIN tumman harmaan ulko-oven muutamalla lasilla, mutta se ei ollutkaan kovin yksinkertaista. Ilmeisesti oven tavallisesta poikkeava korkeus, 230, asetti suurempia haasteita kuin ajattelimme, vaikka se on monella ihan normaalissa mallistossa saatavana.

Halusimme jotain Kaskipuun Ofelian ja Ounaksen kaltaista pääovea:


Mutta meille tarjottiin lähinnä tähän kategoriaan kuuluvia vaihtoehtoja:


Ystävillämme on onnistunut hieno palo-ovi jopa EI30-luokassa, taisi olla juuri tuo Kaskipuun Ounas, mutta meille ei kyseistä mallia (tai mitään sen kaltaistakaan) miltään valmistajalta tarjottu. Ystäviemme oven korkeus on tosin 210. Tietenkin teettämällä olisi saanut minkälaista tahansa, mutta hinnat olisivat karanneet melko korkeaksi. Meillä on tarvetta myös oven toiselle reunalle tulevalle ikkunalevikkeelle. Sitäkään ei saa yhtenä palana, koska EI15-luokitus rajaa maksimikorkeuden.

Päädyimme lopulta valitsemaan ulko-oveksi täysin sileän, ikkunattoman oven. Monen pohdinnan jälkeen ajatelimme, että tuollaista Ounaksen kaltaista ovea käytetään nykyisin paljon, joten ainakin sileä ovi on vähän erilainen kuin muilla! Ja koska vaihtoehtoja ei kovin montaa ollut, alkoi tuo kaikista yksinkertaisin vaihtoehto miellyttämään koko ajan enemmän. Hieman ovessa on varaston oven ulkonäköä, mutta ehkäpä viereen sijoittuva ikkuna saa sileän oven näyttämään enemmän pääovelta.



Kaikki ulko-ovet, samoin kuin sisäovet, tulevat Fenestralta. Sisäovissa sain tahtoni läpi, eli meille tulevat kiiltävävalkoiset Lumi-maalatut ovet. :) Todella huono kuva löytyy Fenestran sivuilta täältä. Lisäkustannus ei ollut mitenkään posketon ovea kohti. Jos kiiltävävalkoinen ovi kiinnostaa, se on melkein nähtävä livenä ennen kuin siitä saa jonkinlaisen käsityksen. Netin kuvat eivät anna väristä ja kiillosta, joka on ihan maltillinen luonnossa, oikein minkäänlaista kuvaa. Me onneksi näimme kyseisen oven ennakkoon Pytinki-messuilla.

Pyysimme ulko-ovista tarjousta myös Domukselta (eli heille ovet tulevat Kaskipuulta), koska meidän ikkunat ovat Domuksen. Pelkät ulko-ovet olivat heidän tarjouksessa melkein Fenestran koko tarjouksen suuruinen, joten heidän tarjouksensa oli helppo hylätä. Tosin Fenestran myyjän toiminta on ollut hieman... ...sanoisinko ponnetonta ja jopa laiskaa. Hän vastaa sähköposteihin ja puheluihin usean päivän viiveellä ja kun hänet saa kiinni, hän vastaa vain murto-osaan kysymyksista. Huippua oli, että kun tilausta vahvistaessa teimme muutaman pienen muutoksen, seuraavassa vahvistuksessa muutokset oli tehty, mutta muutamat aiemmassa sopimuksessa olevat detaljit olivat mystisesti kadonneet päivityksen yhteydessä! Hieman jännittää, että mitä sieltä lopulta toimitetaan.

5 kommenttia:

  1. Hienoja nuo Kaskipun ovet.. minkälaisia sisäovia heillä on tarjolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta, on todellakin todella hienoja ulko-ovia! Mutta ilmeisesti he ovat muutama kuukausi sitten luopuneet sisäovista kokonaan. Ainakaan heidän sivuillaan ei sisäovia mainita ja Domuksen edustaja (Domuksen kautta tulevat ovet ovat Kaskipuun ovia) kertoi reipas kuukausi sitten, että ovat sisäovista luopuneet kokonaan. Uskoisin, että ovivalmistajat tekevät tuloksen nimenomaan ulko-ovilla, sisäovissa kun hinnat on poljettu melko alas kaikkien markettien omien mallistojen myötä, ja siksi tuollainen korkean tason yritys on siitä kärsinyt, joka pyrkii käyttämään laadukkaita materiaaleja. En tosin tiedä faktoja... Meilläkin sisäovet tulivat lopulta todella edullisesti kun ulko-ovet otettiin samasta paikasta. Jos ulko-ovitilaus olisi ollut Kaskipuulta tai joltain muulta, olisivat sisäovet tulleet maksamaan ohjehinnaston mukaisen hinnan! Se kertonee jotain katteista...

      Poista
    2. Kaskipuu ei ole tehnyt sisäovia vuosiin. Täysin keskittynyt ulko-oviin.
      nimim. Oon vain töissä täällä ;-)

      Poista
  2. Ovitehdas Vihannolta saa just tuon tyylisiä ovia mitä etsitty! Ja tekevät mittatilaustyönä sen kokoisen ja näköisen kuin tarkalleen itse haluaa :) Puusepän tekemät ovet, suomalainen yritys - suosittelen ehdottomasti! Vilkaiskaa täältä esimerkkejä: http://www.ovivihanto.fi/ulko-ovet/

    VastaaPoista
  3. Hienon oven valitsitte. Meillä on myös naapurissa rakennushommat menossa, ja he myös päätyivät tuollaiseen ikkunattomaan palo-oveen. Oikein tyylikkään näköinen tuli. Ja turvallisuus ennenkaikkea.

    VastaaPoista