lauantai 23. helmikuuta 2013

Kylppärin lattialaattapohdintaa ja Iittala-ostoksia

Kävin tänään Vaasassa katsastamassa paikalliset laattavalikoimat, ja törmäsin (sanan varsinaisessa merkityksessä) todella ihanaan laattaliikkeeseen nimeltä Casa Cerámica. Todella ihana valikoima ja asiantunteva palvelu. Suosittelen! Meidän seinälaatathan on jo valittu (suuri osa tulee Seinäjoen Hartmanista ja yksi tehostelaatta Seinäjoen Laatta-Centeristä), mutta lattia on oikea murheenkryyni. Valittu kiiltäväharmaa seinälaatta taittaa värejä niin omituisesti, että lattialaatat näyttävät ihan ihmeelliseltä ja niiden sävy muuttuu ihan täysin. Casa Cerámicasta löysin laatan, joka on täydellinen muuten, mutta koko (50x50 cm) saattaa aiheuttaa ongelmia. Sama laatta on meillä tulossa sekä eteiseen että kylpyhuone-kodinhoitohuone-kuraeteinen-kompleksiin, ja mielellään myös alakerran vessaan. Alakerran vessaan olimme ajatelleet 10x10-laattaa lattiakaivon vuoksi,  mutta kaivo jää onneksi kalusteiden alle. Sama tilanne on kodinhoitohuoneessakin, sinne ajattelimme alunperinkin isoa laattaa ja toivomme, että kaadot saa jotenkin järjestymään. Toivomme siis nyt, että laatoittaja näyttä vihreää valoa sille, että kyseistä 50x50-kokoa voisi työstää kaatoihin sopivaksi. Jäljen kun ei tarvitse olla niin priimaa kalusteiden alla... Laatta on tumman harmaa, mutta eläväpintainen. Se taittaa tietyssä valossa hieman luumuun kuten seinälaattamme ja siinä on pieniä kiiltohippusia, jotka osaltaan auttaa laatan kiinnittymistä ympäröiviin laattoihin. Hintakin oli todella siedettävä lattialaataksi, 42,50 €/m2. Siitä kuulemma tekevät vielä "hyvän" tarjouksen tarvittujen neliöiden mukaan. Heidän valikoimassaan oli muitakin hurjan kauniita, yksilöllisiä ja tyylikkäitä laattoja, jotka kuitenkaan eivät meidän tarkoitukseen sopineet. Aika ja ensi viikko näyttävät, että onnistuuko tuo ison laatan työstäminen! TOIVOTTAVASTI! Postaan kuvaa lattialaatasta sitten kun se on valittu lopullisesti.

Tähän väliin täytyy sanoa, että olen ollut todella tyytyväinen Seinäjoen Hartmanin palveluun vaikka sieltä ei oikeaa lattialaattaa löytynyt. Tai sanotaanko niin, että jos tämä täydelliseksi osoittautuneen laatan työstäminen ei onnistu, niin sitten hankimme toiseksi parhaan vaihtoehdon heiltä. Joka tapauksessa yläkerran 10x10-laatat hankitaan heiltä (kuten yläkerran seinälaatatkin). Seinäjoen Laatta-Centerissä palvelu on myös hyvää, mutta tarjoukset eivät ole olleet kovin hyviä. Lisäksi heidän myyjissä on kovasti eroja. Verrattuna vaasalaisen Casa Cerámican ja Seinäjoen Hartmanin palveluun, Laatta-Centeristä puuttuu mielestäni se, että he haluaisivat aidosti asiakkaan saavan häntä parhaalla mahdollisella tavalla tyydyttävän lopputuloksen, vaikka se edellyttäisi kilpailijan tuotteen paremmaksi tai sopivammaksi myöntämisen.

Vaasassa käydessäni poikkesin myös Iittalan Outletiin, jota en tiennyt Vaasassa edes olevan. Valikoima oli todella hyvä ja asiakkaita koko Galleria-kauppakeskuksessa todella vähän! Sinne siis jos jotain tarvitsee tai etsii inspiraatiota omaan sisustukseen! Itse ostin sieltä Citterio-sarjan aterimia, Essence-kuohuviinilaseja sekä Kivi-tuikkuja ja Jars-lasipurkkeja todella edullisesti. (Citterio-aterimien ja Essence-kuohuviinien kuvat store.iittala.com)

Jos haluat lukea näistä tuotteista ja hankinnoista enemmän, käy ihmeessä lukemassa juttuni toisen blogini puolella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti