tiistai 5. helmikuuta 2013

Keittiön ylimääräinen ikkuna

Mä sain kaikkien riemuksi päähäni, että haluan keittiöön yhden ikkunan lisää. Yksi seinä näyttää niin massiiviselta, että tahdon siihen ikkunan sekä valoa antamaan että ihan sen vuoksi, että siitä näkee myös pihalle. Ilmansuunta kyseisellä seinällä ja tulevalla ikkunalla olisi lisäksi etelä, jonne meillä ei montaa ikkunaa tule ja joka olisi ideaali valontuonnin kannalta.

Alunperin ajattelin, että haluan yläkaappien alle välitilaan pitkulaisen ikkunan. Sitten aloin ajattelemaan, että ehkä haluankin isomman. Valitettavasti siinä käy erilaisten käytännönsyiden vuoksi sitten niin, että kyseiselle seinälle ei sitten yläkaappeja voi laittaa jos ikkunan siihen sijoittaa. Se on siis hinta, jonka joudun valosta maksamaan. Mutta teen sen ihan mielelläni! Vai teenkö? Vai laittaisko sittenkin ikkunan vain välitilaan? Apua!

Tässä tilanne nyt:


Takaseinällä on yksi ikkuna, siitä vasemmalle lähtevät takaseinän ala- ja yläkaapit. Tuleva ylimääräinen ikkuna tulisi tästä katsottuna vasemman puoleiselle seinälle. Suurin piirtein tuossa, jossa sähkö"tolppa" törröttää, tulee saareke, joka jatkuu vasempaan seinään saakka. Tässä vielä keittiön kalustekuvat ensin ylhäältä:


Ja tässä kyseisen seinän kuva siitä, miten alunperin ajateltiin yläkaapit.

Laittaako siis yläkaappien tilalle iso ikkuna, keskelle vähän pienempi (mutta silti ilman yläkaappeja), laittaisko sen välitilan ikkunan vai mitä tekis? Ikkuna kuitenkin tulee, se on varma! Laittaisko jonkun kapean yläkaapin saarekkeen kohdalle (johon ei voi ikkunaa sijoittaa sähkörasian vuoksi)? Jätetään (tämäkin) asia hautumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti