keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Parketti valittu!

Arvatkaa, tehtiinkö kaupat suunnitellusta parketista? Ja hankimmeko niin vaalean, kuin ajattelin ja haaveilin? No emme! :) Erikoisparketin Novafloorin parketit olisivat olleet aivan ihania, mutta hinta tuli kuitenkin esteeksi. Ja itse aloin pähkäilemään myös sitä, kuinka hyvin öljytty pinta kestää lapsiperheessä kulutusta. Ainakin mallipalaan tuli tosi ikävä viilto, tosin sitä kuljetettiin laattojen kanssa mukana työmaalle. Mutta viilto tuli kuitenkin palaan melko helposti pelkän kuljetuksen aikana, siihen ei siis mikään ole suoranaisesti tippunut. Tosin itse olen sitä mieltä, että kodissa asutaan, ja elämän jäljet kuuluvat sekä kotiin että parkettiin. Toinen asia, jota mietin kovasti, olivat parketin viisteet. Ne näyttävät todella kauniilta, mutta itse mietin niiden puhtaanapidon haasteita. Voihan tosin olla, että viisteet eivät ole yhtään vaikeampia puhtaanapidon kannalta, mutta hieman epäilen.

Mihin sitten päädyimme? Päädyimme Upofloorin valkolakattuun, yksisauvaiseen (leveys 188) tammeen!

Käsittääkseni sävy on sama kuin Karelian Vanilla Matt, josta tässä (huono) kuva:


Luonnossa Upofloorin lattia näytti vaaleammalta, mutta voi olla, että kolkko tehdasrakennus teki tepposet sävylle. Suurin syy kelkankäännölle on se, että saimme paikalliselta yrittäjältä (Parketti Manni) koko tarvittavan määrän kakkoslaatua tosi hyvään hintaan. Meidän tarve on parketin määrälle niin suuri (n. 145 m2), että säästö on todella suuri. Kakkoslaadussa saattaa olla tavallista suurempia sävyeroja paketin ja erän sisällä tai enemmän epäpuhtauksia tai likatahroja. Suuri osa laudoista on kuitenkin ihan samaa kamaa kuin ykköslaatu. Meidän tapauksessa uskalsimme ottaa kakkosta, koska huoneita on niin paljon, että uskomme saavamme alakerran näkyvimmät tilat tasaisen kaunista sävyä, suuremmat värierot voidaan sijoittaa yläkerran makkareihin, vaatehuoneeseen jne. Meillä on myös paljon tyytyväisiä tuttuja, jotka ovat lattian Parketti Mannista hankkinut. Jos rakennatte Etelä-Pohjanmaalle (tai kauemmaksikin) niin käykää ihmeessä katsomassa mitä heiltä löytyy valikoimasta! On paljon tuurista kiinni onko hänellä juuri sitä tuotetta tai sävyä, mitä olette ajatelleet.

Pieni osa minusta miettii, että tulenko katumaan tätä tummempaa sävyä. Laatuasia ei minua pelota, ainoastaan se, että lattia näyttää tummemmalta kuin haluan. Toisaalta ekonomi-minä muistuttaa monen tonnin säästöstä, se tulee todella tarpeeseen! Saatte ensimmäisten joukossa sitten aikanaan nähdä miltä valittu lattia näyttää asennettuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti