perjantai 8. maaliskuuta 2013

Alakerran märkätilojen vesieristeitä ja seinien tasoitusta

Tällä viikolla tahti on jatkunut nopeana, kun paikalla on kaksi raksamiestä, jotka meillä ovat paikalla olleet alusta saakka, kaksi muuta raksamiestä, jotka ovat hoitaneet seinien tasoituksia ja muita käynnissäolevia asioita sekä tällä viikolla vielä kaksi maalaria. Ja tietty meidän vastaava mestari, joka häärii joka puolella "johtajana" sekä tavaroiden kuskaajana. Lisäksi sähkömies on ollut iltaisin paikalla mieheni kanssa ja minä ja lapset olemme käyneet paikalla aina kun olemme päässeet. Eli vilskettä riittää! Mutta onneksi se kyllä näkyykin!

Kaikkiin märkätiloihin on saatu vedettyä vesieristeet, sitä telattiin muistaakseni neljä kerrosta aina edellisen kuivattua. Seinässä näkyy jo laatoituksen suunnittelua, älkää siis hämääntykö piirrustuksista! Itse asiassa yläkerran vanhempien makuuhuoneen yhteyteen tuleva pieni kylppäri on jo laatassa, mutta siitä ei vielä ole kuvaa. Eipä tosin meidän kylppäreistä kovin kummoisia kuvia saakaan, kun valaistusta ei ole ja laattavalinnat ovat kovin tummanpuhuvia...

Mua jäi vähän harmittamaan, että otin tehostelaatan vain ammeen taakse tulevalle peräseinälle, eli kuvassakin näkyvään takaseinään. Tuo oikealla oleva seinä, johon tulee kaksi suihkua, onkin paikan päällä melkoisen pitkä vaikka sitä ei kuvassa oikein näe. Koska samaa tehostelaattaa, joka takaseinään tulee, en viitsi pitkän toimitusajan sekä kalliin hinnan vuoksi enää lisää tilata, sain päähäni nostaa lattiaan tulevan 50x50-kokoisen laatan suihkujen taakse ja erottaa ne metallilistoilla muusta seinälaatasta. Kaikki kolme laattaa ovat tummanharmaita tai mustia, saas nähdä kuinka luolamaiseksi tunnelma muodostuu lopulta... Halusimmekin kylpyhuoneesta tumman, mutta toivottavasti lopputulos ei ole liian synkkä!

Kylpyhuoneen seinät vesieristettynä


Myös saunan seinät on eristetty. Nyt en materiaalia muista, päivitän sen tänne myöhemmin kun muistan asian kysyä joltain viisaammalta. Pointti oli kuitenkin, että ilmeisesti saunaa ei olisi aivan näin massiivisella tavaralla tarvinnut eristää, joten siinä tuli pieni moka. Noh, menee monen muun asian jatkoksi, jotka meillä on tehty ikään kuin varmuuden vuoksi hieman vankemmin kuin olisi pitänyt. Varovaisuus on ihan hyvä juttu, välillä kuitenkin ehkä vähempikin (ja halvempikin) riittäisi... Toisaalta hyvä näin! On muuten ihan hyvä, että blogiin tulee kuvattua juttuja aina välillä, niin jää ehkä paremmin rakenteista kuvia jos niitä myöhemmin tarvitsee.


Saunan seinien eristeet

Myös kuraeteiseen vedettiin vesieristys alle ja seinät tasoitettiin maalausta varten. Meillä oli vastaavan mestarin kanssa hieman erimielisyyksiä siitä tuleeko eteiseen laattaa ja kuinka paljon. Hän sitten päätti yksi kaunis päivä tällä viikolla, että laattaa ei toiselle seinälle tule, vaan ainoastaan ummessa olevasta ovesta katsottuna oikealle puolelle suihkun yhteyteen pienen seinänpätkän leveydelle ja noin metrin korkeuteen. Toki kuulemma tasoitetulle seinälle voi laatan myös laittaa, mutta "takeita sen pysyvyydelle ei ole". Sillä lailla toimii vanhan kansan rakennusmestari!


Kuraeteinen vesieristettynä ja tasoitettuna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti