maanantai 11. maaliskuuta 2013

Päivän opetus: mittaa seinälaatat!

Tänään kävi taas pieni "hupsis". Meidän laatoittajat (eivät siis varsinaisesti ammattilaatoittajia, vaan meillä alusta saakka olleet timpurit jotka ovat tehneet myös paljon laatoituksia) eivät olleet mitanneet kylppärin laattoja, vaan uskoivat paketin kyljessä ollutta mittaa "30x60cm". Noh, ylläri olikin melkoinen, kun yläreunaan jäi noin neljän sentin soiro, koska kyseiset laatat olikin tarkistusmittauksen jälkeen vain 292mm. Soiro on vähän tyhmän näköinen (vaikka siihen pätkä laattaa vielä laitetaankin), joten laskemme varmaan kattoa tuon verran alaspäin jos vaan saunan pikkuikkunoiden korkeus antaa myöden. Katon laskeminen ei ole suuri juttu, koska katon korkeus olisi ollut kylppäriin varsin riittävä 240cm. Takaiskuksi tuota nyt ei voi oikein kutsua, mutta aina vähän harmistusta herättää, kun moka on huolimattomuudesta johtuvaa...

Kuvista huomaatte, että päädyimme siis nostamaan suihkujen taakse lattiaankin tulevaa isoa 50x50-laattaa. Kylppärin seiniin tulee nyt siis kolmea eri laattaa, mikä kyllä vaikuttaa periaatteessa jo vähän mosaiikilta... Onneksi sentään lattia ei ole vielä jotain erilaista. Kuvista ensimmäinen paljastaa kylppärin tulevaa tummuusastetta yleisesti, alemmassa laattojen oikea väri on ehkä paremmin näkyvissä. Ylemmässä näkyy, kuinka kiiltävä ja matta sopii tosi hyvin keskenään elävyyttä antamaan. Laatat on vielä erotettu metallilistalla, jota kuitenkaan ei tässä vielä kovin hyvin huomaa. Kiiltävä harmaa on Pukkilan Granite Uni (292x592mm) ja isompi lattialaatta City Antracite 500x500mm. Valmistajaa en valitettavasti tiedä jälkimmäiselle, mutta löytynee noillakin tiedoilla.


Tässä alemmassa kuvassa laatoittamaton takaseinä näyttää tuovan tilaan vaaleutta, mutta sehän siis tullaan laatoittamaan vielä tummemmalla laatalla kuin nuo jo seinässä olevat laatat. Tummaa siis tulee! Tähän siis muistutuksena, että me tahdoimme tummat kylpyhuoneet yleisestä suomalaisesta mausta hyvin paljon poiketen, emme siis oletakaan, että kaikki ymmärtävät valintojamme. :)



Tässä vielä kuvaa toisesta yläkerran kylppäristä, sinne sekoitetaan samaa kiiltävää harmaata kuin alakerran kylppärissä on (Pukkilan Granite Uni) sekä toista kimaltavaa Cifren harmaata laattaa (CM63 on mallinumero), jonka mitta on jämpti 300x600mm! Laatta on Hartmanilta hankittu. Koska laattojen saumat eivät eri korkeuksien vuoksi olisi olleet samoilla kohtaa, laitettiin niiden saumat kulkemaan ihan tarkoituksella eri kohdissa risteyskohdassa.




Cifren laattaa löytyy sitten meidän vanhempienkin kylppäristä, siellä ei ole tehty laatoilla mitään kummempia kikkailuja, vaan seinät ovat kaikki tuota samaa laattaa. Ihastuin sen hentoon kiiltoon ja edullinen hintakin oli ihan plussaa! Hartman on ostanut ison loppuerän tuota laattaa, joten sen ohjehinta on saatu pidettyä isoksi, läpipuristetulle laatalle hyvinkin kohtuullisena (oliskohan ollut 37,90€/m2).

Päivitän lähipäivänä taas seinien tasoituskuulumisia, pysykää siis kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti