maanantai 28. tammikuuta 2013

Parketin valintaa

Lattiapinnasta tiedetään jo sen verran, että eteistä, kylpyhuonetta, vessoja ja kodinhoitohuonetta lukuunottamatta kaikkialle tulee parkettia. Ja parketti tulee olemaan valkolakattua. Löysin jo itseäni eniten miellyttävän sävyn Kährsiltä, Spirit malliston Arctic.

Ongemana on, että Spiritin pintakerros on vain 1,9mm, eli todella ohut parketiksi. Sitä ei voi hioa kuin kerran ja mietityttää muutenkin, että mitä sille käy jos tulee lovia tms. Eli me haluamme vähän paksumpaa. Mutta värisävy on tässä aivan täydellinen! No arvatkaapa onko samaa värisävyä heidän muissa malleissa? Ei ole. Ja heidän massiivisemmat parketit ovat paitsi hurjan hintaisia yksisauvaisina, myös sellaisia malleja joissa puunoksat ja muut "läiskät" näkyvät.

Olimme jo aiemmin päättäneet, että lattiaksi tulee Karelian Natur Vanilla Matt yksisauvaisena, 188 mm:n leveänä. Mutta nyt kun olen ihastunut tuohon Kährsin Arctic -sävyyn, ei Karelian Vanilla Matt enää olekaan niin kiva. Se jotenkin punertaa tietyssä valossa, kuten vasemman puoleinen kuva osoittaa:


Noh, ei auta kuin jatkaa etsintää! Ainakin Parketti Romanoffilla oli muutamia kivannäköisiä vaihtoehtoja, täytyy tilata sieltä mallipaloja jotta näkee ne luonnossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti