tiistai 22. tammikuuta 2013

Kesä- ja heinäkuu 2012: Harkkoa harkon päälle

Kesällä rakentaminen pääsi vihdoin vauhtiin ja seiniä alettiin nostamaan harkko harkolta. Hidastahan tämä  on, se täytyy myöntää... On ollut hassua seurata, kuinka meidän kanssa samoihin aikoihin aloittaneet puutalorakentajat ovat saaneet talon vesikattovalmiiksi siinä ajassa, kun meillä meni alakerran harkkojen rakentamisessa. Vastaava mestari on halunnut pelata varman päälle valujen suhteen, meillä on seinää valettu aina kun nousua on tapahtunut metrin verran. Jos seinä on korkea, on aina suurempi riski sille, että seinä antaa jostain kohtaa periksi ja betoni tulee siitä läpi. Meillä ei tätä tapahtunut kuin kerran, sekin hyvin pienessä mittakaavassa. Toki tällä tavalla rakentaminen on hitaampaa ja kalliimpaa, kun betonia joutuu tilaamaan useammin. Tässä välissä on muuten todettava, että Lammin etukäteen antamat laskelmat betonin menekistä olivat täysin tuulesta temmattuja! Meillä menekki oli lopulta yli kaksinkertainen verrattuna etukäteissuunnitelmiin. Se tiesi myös budjetin ylitystä yli 10 000€:lla. Betonin hinta on verraten korkea tällä hetkellä, joten siksi ylitys on noin roima.

Kesäkuu 2012: Seinää nostettu sokkelin verran
Tässä seinää on noussut sokkelin verran ja kuten huomaatte, yksi valukin on jo tehty kun seinä nousi metriin. Seinistä törrää sähköputkia ja keskellä näkyy tulevalle takan paikalle tehty vahvike. Oli aika epätodellista, että seinää näytti olevan jo jonkin verran, mutta todellisuudessa koko tuo seinänpätkä jää tulevaisuudessa maan alle!


Kesäkuu 2012: Lattian eristämistä

Seuraavassa kuvassa on ehditty jo heinäkuulle ja lattiaan on kierretty lattialämmitysputkia, muita sähköputkia, keskuspölynimuria, vesiputkia ja muuta sälää. Mä en ole kaikista vahvin tällä saralla. :) Etualalla näkyy kuraeteisen "kurasyöppö". Harmi kun emme tajunneet ottaa kuvaa kylppäriin tulevasta Unidrainista! Siitä oli muuten "hieman" vääntöä vastaavan mestarin kanssa, on kuulemma "aivan mahdoton laittaa". Vanhankansanmiehillä on hieman omanlaatuisia mielipiteitä...

Heinäkuu 2012: Kuva ennen lattiavalua

En löytänyt tähän hätään kuvaa lattiavalusta vaikka muistaisin sellaisen olevan jossakin. Lisään sen kun se vastaan tulee! Meillä oli todella osaavat lattiamiehet tekemässä lattiaa, siinä ei kauaa ammattimiehiltä mennyt.

Heinäkuu meni seiniä nostaessa, heinäkuun viimeinen päivä talo oli noussut jo lupaavasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti