lauantai 26. tammikuuta 2013

Reaaliaikaan! Portaikon valaminen

Tästä eteenpäin päivitykset ovatkin reaaliaikaisia tapahtumia raksallamme! Alakerrassa on kaikki väliseinät nousseet, yläkertaan ei vielä. Ensi viikolla valetaan yläkerran lattia ja sen jälkeen alkavat yläkerran väliseinät nousta. Alakerrasta poiketen ne tehdään kertopuusta. Tulevina viikkoina on minullakin hikiset paikat, koska pintamateriaalit pitäisi päättää ja lyödä lukkoon. Päivittelen valintojen pähkäilyä, ongelmia ja etenemistä tännekin!

Viime viikolla oli vuorossa portaiden alapuoliskon valu. Eli portaikko tulee meille siis betonista. Hieman haastavaksi niistä tekee se, että portaiden alle jää alakerran ainut vessa. Nyt vielä vessa näyttää tosi ahtaalta, eikä siitä kieltämättä kovin tilavaa saakaan viistokaton vuoksi. Mutta ainakin neliöt ovat näin tehokäytössä! Kuvassa portaat ennen ja jälkeen valun:
Betoniportaat
Harmittavasti oikeanpuoleinen kuva on todella heikkolaatuinen, koska se on kännykkäkameralla otettu eikä salama meinaa riittää alkuunkaan. Vasemman puolen kuvasta näkee kuinka portaiden viereen oikealle tulee vessa. Siitä myöhemmin enemmän!

Portaissakin riittää pähkäiltävää pintojen valinnassa. Sekä ala- että yläkerrassa lattiamateriaalina on parketti (jota sitäkään ei ole vielä valittu), mutta luulen, etten halua portaita päällystää parketilla koska siitä voi tulla vähän tunkkainen. Haluan vaalean pinnan ja olen kallistumassa valkoiseen tai vaaleaan laattaan. Tosin en ole vielä sellaista mistään löytänyt! Portaiden "yläjuoksu" tulee lasia, joten sekin onneksi avartaa tilaa. Samanlainen lasikaide on myös olohuoneeseen päin olevalla toisen kerroksen käytävällä, jota on kolmisen metriä. Saas nähdä miltä kaiteet näyttää paikallaan, olen niistä ainakin näin etukäteen kovasti innoissani!


1 kommentti:

  1. Hei, voitko kertoa, kuka teille teki portaiden muotit?

    Ystävällisin terveisin,
    Antti

    VastaaPoista