sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kylppäripintojen pähkäilyä

Haluamme ehdottomasti kylppärin tummaksi mutta emme tietenkään kolkoksi. Sävyiksi joko musta-harmaata tai tummanharmaata ja ehdottomasti jotain tehostetta seinään, sekin samaa sävymaailmaa. Emme halua valkoista sinne ollenkaan, ellemme sitten kattoa petsaa hyvin vaaleaksi.

Tässä joitain havainne- sekä inspiraatiokuvia, joissa kaikissa on jotain kivaa mutta ei kuitenkaan ole aivan sitä mitä halutaan.
Mustavalkoiset kylppärit
Ensimmäisen kuvan musta seinä ja lattialaatta ovat hienoja. Tulee taas todistettua, että eri kokoiset laatat, vaikka ovat muuten samaa väriä, elävöittävät seinäpintaa kivasti. Oikeanpuoleisessa kuvassa pidän noista tummanharmaista väreistä ja hieman eri sävyistä, muuten yleisilme on ihan liian romanttinen.

Tummat, ruskeasävyiset kylppärit
Vasemmanpuoleisessa kuvassa pidän siitä, että mustan kanssa on yhdistetty jotain muuta kuin valkoista tai toista mustaa, se olisi meilläkin toiveissa. En kuitenkaan ole ihan sataprosenttisen varma, että onko tuo kuitenkaan aivan täysin onnistunut... Tuosta kuvasta aion kuitenkin ottaa meille idean pyyhkeiden ripustamisesta. Ainut paikka, jossa meidän kylppärissä voi edes kuvitella ripustavan pyyhkeitä on saunaan johtavan seinän "puolikas", koska yläosa tulee lasista. Lyhyelle pätkälle ei voi pyyhkeitä ripustaa normaaleihin koukkuihin, mutta tällainen ratkaisu voisi toimia! Tosin heti lasisen liukuoven takana on ns. pukeutumistila, jossa pyyhkeille on tilaa.

Oikeanpuoleisessa kuvassa ei ole oikeastaan mikään, mikä suoraan minua puhuttelee, mutta tyyli on kiva. Itse en halua ruskeaa sävyä kylppäriin, mutta tästä kuvasta kuitenkin pidän. Meillekin tulee valkoinen kylpyamme muuten tummaan kylppäriin, se onneksi tulee raikastamaan tummia pintoja kivasti.

Mustat kylppärit
Vasemmanpuoleinen kuva on jotenkin todella taianomainen, eikä varmaankaan tuollaisenaan oikein toteutettavissa. Mutta kiva kuva kuitenkin! Oikeanpuoleinen on oikeastaan muistutus siitä, mitä en halua. En todellakaan tahdo noin rouheaa ja luolamaista yleisilmettä.

Mikä on sitten lähtötilanne? Se on tämä kaikessa pimeydessään ja keskeneräisyydessään:
Kuvasta ei näy, että heti etuoikealla väliseinän takana on paikka toiselle suihkulle. Kauempana oleva vesipisteen ja vesijohdon paikka on poreammetta varten. Kuten aina, kuva näyttää pienemmältä kuin oikea kylppäri on, mutta tämä on nyt tähän hätään ainut kuva, joka on otettu kunnon kameralla. Kuva on otettu oviaukosta, joka tulee pukeutumistilasta kylppäriin. Kylppäristä on sitten käynti saunaan, joka on suihkuista katsottuna suoraan edessä, eli tästä kuvasta katsottuna vasemmalla. Laitan parempaa kuvaa tästä vielä myöhemmin!

Joitain asioita olemme jo päättäneet. Tai ainakin melkein...
Suihkuiksi tulee Hansgrohen Raindance Select e300. Minä haluaisin takaseinän Laattapisteen Cubica Negro -laatalla, mutta ongelmana on, että mitä laitetaan sen kaveriksi. Suihkujen ja ammeen väliin tulee pieni roiskesuojaseinä, joka osaltaan aiheuttaa ongelmaa pintamateriaalien valintaan.
Hansgrohen Raindance Select E300 ja Laattapisteen Cubica Negro.
Huoh, ei tässä auta kun jatkaa kiertämistä ja pähkäilyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti