tiistai 22. tammikuuta 2013

Toukokuu 2012: Maatöitä ja anturavalu

Rakennuksen pohja kaikkien pohjatöiden jälkeen
Tontin pohjatyöt olivat siis saaneet oleentua talven yli ja keväällä lumien sulaessa tonttimme oli tietenkin veden peitossa, onhan paikka entistä suoaluetta. Vesiä pumpattiin muistaakseni huhtikuulla tontilta pois ja ohjattiin muutenkin ojiin. Itse rakennuksen kohta, johon siis massanvaihto oli tehty, oli pysynyt hyvänä. Toukokuussa tontille tehtiin loput pohjatyöt, eli käytännössä ajettiin puuttuvat sorat.

Toukokuulla tapahtui paljon muitakin kaivuutöitä, kun tontille tehtiin salaojat, vedettiin sähkö- ja kaukolämpöliittymät ja tietenkin viemäröinti. Tässä kuvassa vastaava työnjohtaja (eläkkeellä oleva isäni!) saappaat mudassa vetämässä jotain piuhaa, en todellakaan muista mitä...



Tässä tontti vielä edestä (eli tieltä) päin. Takana tontti rajoittuu siis metsään (ja valtavaan mastoon, joka tässä ei näy kovin hyvin, mutta yleensä kyllä pistää todellakin silmään!), vasemmalla ja oikealla puolella on omakotitontit, vasemmalla talo on jo pystyssä.

Toukokuun aikana saapuivat myös harkot ja rakentaminen lähti todenteolla käyntiin anturavalun muodossa! Kuva otettu tontilta tielle päin.

Lammin "lammitassut"



2 kommenttia:

  1. Hei,

    löysin blogisi tänään etsiessämme kuvia uuteen kotiimme sopivasta takasta. Huomasin, että teilläkin on kivitalo rakenteilla. Onko jossain tällä sivustolla talonne pohjapiirustus nähtävillä? En sitä pikaisella etsimisellä löytänyt.

    Keväisin terveisin
    Rita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ja kiva kun löysit tänne! :)

      En ole julkaissut pohjapiirrosta. Ollaan sitä kyllä pähkäilty, mutta mies on sitä vähän vastaan. Pohjapiirroksesta on kyllä tullut jo useampi pyyntö, joten laitan julkaisun edelleen vakavaan harkintaan!

      Poista